Holdina i Energopetrol partneri inicijative Ritam BiH za podršku djeci s poteškoćama u razvoju

28.10.2021 09:02:54
holdina energopetrol podrška inicijative ritam bih rhythm ba djeca s poteškoćama u razvoju

Holdina i Energopetrol partneri inicijative Ritam Bosne i Hercegovine za podršku djeci s poteškoćama u razvoju

U ljeto 2021. godine u Mostaru je započeta inicijativa pod nazivom Ritam Bosne i Hercegovine - Rhythm Ba sa namjerom da se podigne svijest i unaprijedi odnos prema diskriminaciji i obrazovnoj nejednakosti osoba, posebice djece sa poteškoćama u razvoju u Bosni i Hercegovini.

Korištenjem audiotehnologije, prema planu i programu škola za ovu populaciju, snimljeo je 29 audioknjiga iz programa školskih lektira koje uskoro trebaju biti dio pilot projekta primjene u školama. Holdina i Energopetrol su prepoznali važnost poziva na ovu humanu inicijativu i pružili podršku kroz donaciju za nabavku opreme za snimanje.

 
Rhythm Ba audioknjige

Projekat Rhythm Ba korištenjem audiotehnologije ove godine organizovao je snimanje 29 audioknjiga iz programa školskih lektira koje uskoro trebaju biti dio pilot projekta primjene u školama. Knjige su dostupne za korištenje svima bez naknade na linku www.rhythm.ba Holdina i Energopetrol podržali su ovaj inovativni projekat kroz donaciju za nabavku opreme za snimanje te tako dali svoj doprinos podizanju svijesti, te smanjenju jaza u obrazovnoj nejednakosti osoba, posebno djece, sa poteškoćama u razvoju u Bosni i Hercegovini. Više informacija saznajte na: https://cutt.ly/ARIAQGB #holdina #energopetrol #rhythmba #audioknjige #inaienergopetrol

Posted by INA i Energopetrol on Monday, October 25, 2021

Knjige su dostupne svima besplatno putem web stranice www.rhythm.ba, a okupile su brojne glumce i slikare koji su uz pomoć savjeta stručnjaka napravili prvi neurorazvojno prikladan pristup književnosti za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Inicijativa Rhythm Ba nastavlja svoj rad I kroz druga polja podrške I snimanja materijala za djeu sa posebnim potrebama I poziva sve zainteresirane da se prijave na volontersko snimanje I naraciju audioknjiga za djecu I mlade, te da sudjeluju u ritmu promjene korištenjem svog glasa. Informiraj se na www.rhythm.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi