Interaktivno učenje: Nove tehnologije u obrazovanju

Obrazovanje

Interaktivno učenje: Nove tehnologije u obrazovanju

01.10.2020 11:03:32 / Izvor: Akta.ba

Interaktivnost u obrazovnom procesu zahtijeva upotrebu naprednih tehnologija i nastavnika koji je osposobljen da odgovori izazovima generacija koje jedino poznaju i razumiju pametne uređaje sa displejima kojima se upravlja na dodir.

Interaktivno učenje integriše tehnologiju u vaše učionice, ali isto tako omogućava kvalitetnu realizaciju učenja na daljinu tzv. online nastave. Sadrži edukativne materijale koji su prilagođeni računarima, tabletima i drugim vrstama uređaja i koji se projektuju na interaktivni zaslon koji može biti u formatu displeja, pametne table ili interaktivnog projektora. Učenici imaju mogućnost da dodirnu, odaberu, povuku i upravljaju informacijama na zaslonu, ali i da se aktivno uključe preko svojih uređaja bez obzira da li je nastava u učionici ili se dešava na daljinu.

Ne postoji alternativa interaktivnom obrazovanju, niti korištenju tehnologije radi uvođenja obrazovanja na daljinu. IMTEC već preko 10 godina sarađuje sa velikim brojem nastavnika i rukovodilaca obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini na uvođenju interaktivne nastave. Na stotine isporučenih pametnih tabli, displeja i projektora uz softver za interaktivno učenje i učenje na daljinu garancija su da sa IMTEC-om imate pravog partnera za uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces.

Više o novim tehnologijama u obrazovnom procesu koje vam nudi IMTEC,  možete PROČITATI OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje