Općina Velika Kladuša dobila novo službeno vozilo

14.10.2021 15:58:34

Općina dobila vozilo za potrebe Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove

Nakon više od 10 godina, Općina Velika Kladuša priskrbila je novo službeno vozilo koje će koristiti potrebama Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove pri općinskom organu uprave.

Novac, kojim je kupljeno vozilo, prvobitno je bio namijenjen za kupovinu software-a, odnosno programa kojim bi se izvršila uspostava i izvršavanje katastra komunalnih uređaja, međutim, kroz uspješan rad kroz druge projekte, ta sredstva su ušteđena na način da je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove donirala program Općini Velika Kladuša.

Time su ušteđena sredstva koja su trebala biti izdvojena za tu namjenu i na budžetskom kodu je ostalo 30.000 KM, koliko košta i sam program. Taj novac je preusmjeren za kupovinu namjenskog vozila, koje je bilo prijeko potrebno Odsjeku za imovinsko-pravne i geodetske poslove, a sprovedena i je procedura Javne nabavke.

Obzirom da je ovaj Odsjek, koji djeluje pri Službi, jedan od najmobilnijih na terenu, vozilo će služiti svojoj namjeni i povećati efikasnost uposlenika kada su u pitanju zahtjevi i potrebe naših građana.

Tačan iznos sredstava izdvojenih za kupovinu vozila iznosi 29.250 KM, a riječ je o vozilu marke Seat – Arona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika