bh telecom performans oslobađanje

Filantropi

Umjetnički performans i aukcija slika pod pokroviteljstvom BH Telecom-a

13.10.2021 13:33:04 / Izvor: Akta.ba

Umjetnički performans i aukcija slika za Fond „Zajedno smo sigurne“ pod pokroviteljstvom BH Telecom-a

Umjetnost mijenja živote i pomaže ženama i djeci žrtvama nasilja

Fondacija lokalne demokratije je u protekloj godini osnovala Fond „Zajedno smo sigrune“ koji ima za cilj da prikuplja sredstva za žene i djecu koji napuštaju Sigurnu kuću, jer statistike pokazuju da se 80% žena koje su dobile podršku nakon izlaska iz skloništa nije vratilo nasilniku.

Kako bi se skrenula pažnja javnosti i pozvalo na podršku Fondu, 15.10.2021. u periodu od 11:00 do 14:00h u Importanne centru se održava umjetnički performans pod nazivom OSLOBAĐANJE.

Na samom performansu će slikarke i slikari stvarati djela na temu oslobađanja, novog početka i novog života, odnosno svega onoga što je suprotnost prisili, nasilju i strahu. Jadan dio umjetnika, koji je spriječen da prisustvuje performansu će pokloniti svoje radove, a istog dana će na društvenim mrežama biti pokrenuta online aukcija koja će trajati do 19.oktobra u ponoć. Licitiranjem umjetničkih slika koje doniraju slikarke i slikari, javnost će imati priliku da podrži Fond. 

"Pozivamo građane i građanke da posjete Importanne centar 15.10.2021. godine u periodu od 11:00 do 14:00h, pogledaju umjetnička djela koja će biti ponuđena na aukciji i budu dio mreže podrške ženama i djeci koji napuštaju Sigurnu kuću i započinju novi život.

Dugujemo zahvalnost svim građanima i društveno odgovornim kompanijama koje su prepoznale izazove i probleme sa kojima se suočava oko 60% žena i djece koji su žrtve porodičnog nasilja i koji su podržali fond „Zajedno smo sigurne“, a posebno kompaniji BH Telecom d.d. Sarajevo.  Zahvaljujemo se tržnom centru Importanne na ustupljenom prostoru, kompaniji KARE Sarajevo, te Fondaciji HASTOR, koji su tokom 2021. godine svojim doprinosom omogućavali rast i razvoj fonda „Zajedno smo sigurne“.

Zahvaljujemo se slikarkama i slikarima koji su darovali svoje vrijeme i talenat, kao i kompaniji BH Telecom d.d. Sarajevo koja je podržala performans i aukciju slika", poručuju iz Fondacije.

Hvala @bhtelecom za podršku fondu Zajedno smo sigurne! Donaciju za Fond podrške ženama i djeci žrtvama nasilja možete izvršiti putem računa 3387302205402474 otvorenog kod UniCredit Bank dd. Mostar sa naznakom za Fond ”Zajedno smo sigurne” ili online putem dugmeta Doniraj na web stranici http://zajednosmosigurne.ba/fond/

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi