al
Želiš studirati arhitekturu? FTS Travnik je pravi izbor!

Obrazovanje

Želiš studirati arhitekturu? FTS Travnik je pravi izbor!

29.03.2019 08:55:03 / Izvor: Akta.ba

Studij arhitekture na Fakultetu za tehničke studije nudi studentima više oblika studiranja koji su prilagođeni potrebama studenata i usklađeni s njihovim mogućnostima.

Studij osposobljava studente za samostalan rad u oblasti projektovanja, urbanizma, prostornog planiranja i uređenja, zaštite graditeljskog nasljeđa i upravljanja naučnim i stručnim projektima. Fakultet nudi i programe studiranja za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju koji se modeliraju za svakog studenta posebno shodno zahtjevima i interesima studenata.

Uslovi koji se nude studentima dizajnirani su kroz TOP model studiranja prema kojem se na Fakultetu studentima pružaju Teorijska znanja u savremeno opremljenim učionicama, Obuka u sopstvenim specijaliziranim kabinetima i Praktičan rad za sticanje vlastitog iskustva.

Fakultet je potpisnik ugovora o saradnji sa arhitektonskim firmama iz cijele Bosne i Hercegovine u kojima studenti obavljaju praktičnu nastavu i kroz stručne posjete u prilici su da ostvare kontakte i dizajniraju vlastito poslovno okruženje. Kompletan nastavni proces realizira se u skladu s Bolonjskim sistemom studiranja. Nastavni planovi i programi su osmišljeni po ugledu na studijske programe arhitekture iz uže i šire regije što omogućava studentima mobilnost i prohodnost shodno njihovim potrebama. Stečene diplome su priznate širom svijeta što je Fakultet za tehničke studije učinio vidljivim, poznatim i priznatim u akademskim sredinama i zajednicama tehničkih usmjerenja sa jedinstvenim, provjerenim motom: Student u centru pažnje!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje