Nadža Karić, voditeljica: Obogaćuje me komunikacija sa ljudima

08.04.2013. 12:05 / Izvor: eKapija.ba
Nadža Karić, voditeljica: Obogaćuje me komunikacija sa ljudima

Od ove subote sedmični zabavni magazin TV1 Red Weekly dobio je novo ime, ali i voditeljicu. Subotom u 18:10 h i nedjeljom u 16 h gledatelji imaju priliku pratiti Red Weekend kojeg vodi mlada i atraktivna Nadža Karić.

Od ove subote sedmični zabavni magazin TV1 Red Weekly dobio je novo ime, ali i voditeljicu. Subotom u 18:10 h i nedjeljom u 16 h gledatelji imaju priliku pratiti Red Weekend kojeg vodi mlada i atraktivna Nadža Karić. Koncept ostaje isti. Rezime najvažnijih i najzabavnijih dešavanja protekle sedmice iz BiH i svijeta očekuje gledatelje ovog popularnog zabavnog magazina.

“Završila sam Fakultet političkih nauka smjer Komunikologija, a novinarstvo, koje doživljavam kao istraživački posao, za mene uvijek je bio izazov. Obogaćuje me komunikacija sa ljudima, i volim slobodu novinarskog posla. Dopada mi se što pomoću svog poziva mogu da komuniciram sa većim brojem ljudi, da im prenosim informacije i da ih upoznajem sa raznim sadržajima“, kaže Nadža.

Je li iskustvo na TV1 tvoj prvi tv angažman?

-Iako sam mlada, imam osam godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Još kao tinejdžerka sam radila na Radiju 202 gdje sam ustvari i ispekla znanje i otkrila novinarstvo. Tokom studija sam također radila, tako da mi ovo nije prvi tv angažman. Radila sam kao dopisnik za MTV Adriu, gdje sam izvještavala o muzičkim i kulturnim dešavanjima. U emisiji Exer, koja se svojevremeno prikazivala na Federalnoj televiziji, imala sam svoje prvo voditeljsko iskustvo. Također sam uređvala, vodila i bila novinar u medijskoj kući Face TV.

Prvo si počela kao novinarka redakacije Red magazin, a sada imaš priliku i da se okušaš u voditeljskim vodama. Vodit ćeš sedmično izdanje Red vikend. Ima li treme?

-Nema početničke treme.  Postoje samo leptirići u stomaku, a to je ona pozitivna trema, kao kad si zaljubljen, a ja sam zajubljena u svoj posao.

Šta ti se najviše sviđa u radu u zabavnoj redakciji na TV1?

Najviše mi se sviđa timski rad i sloboda. Imamo određenu nezavisnost u svom radu, i to me čini sretnom. Radna atmosfera je pozitivna i okružena sam talentovanim mladim ljudima, koji su profesionalni i kooperativni. TV1 je ozbiljna tv kuća i sretna sam što sam dio ovakve ekipe.

S obzirom da si „novi kolačić“, kako se slažeš sa ostalim kolegicama?

Ne osjećam se kao novi kolačić, jer poznajem urednicu Hatidžu Nuhić još od emisije Exer, kao i Miu.   Nađa je moja kolegica sa fakulteta, a Aminu i Adrijanu sam također upoznala još prije dolaska na TV1. Sve smo nekako na pravom mjestu i da sam birala ne bih bolju ekipu sklopila.

(muskiportal/foto: Nađa Berberović)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti