Konkurs za najbolji plan za izlazak iz EU

26.07.2013. 08:51 / Izvor: EurActiv.rs
Konkurs za najbolji plan za izlazak iz EU

Britanski nezavisni Institut za ekonomska pitanja objavio je konkurs za najbolji plan u slučaju izlaska Velike Britanije iz EU.

Britanski nezavisni Institut za ekonomska pitanja objavio je konkurs za najbolji plan u slučaju izlaska Velike Britanije iz EU. Najbolji rad će biti nagrađen čekom od 100.000 eura, odnosno u zajedničkoj evropskoj valuti koju Britanija odbija da uvede. Nezavisni institut ovu inicijativu obrazlaže time da treba imati dobar plan u slučaju da se građani izjasne za izlazak iz EU na referendumu koji je obećao britanski premijer David Cameron.

 Kameron je u januaru najavio da će ponovo pregovarati o uslovima članstva Britanije u EU i zatim, ako pobedi na izborima 2015, organizovati referendum o tom pitanju do kraja 2017. "Neophodno je da takvoj odluci prethodi arugmentovana rasprava", rekao je bivši britanski ministar finansija Nigel Lawson, član žirija koji će dodeliti nagradu "Brexit". Naziv nagrade je nastao spajanjem početnih slova u reči Britanija (Britain) i reči "izlaz" (exit), a konkurs je otvoren za pojedince, grupe i insitutcije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU