EU

Reding podržava Junckera za predsjednika EK

29.01.2014. 00:00 / Izvor: eKapija.ba
Reding podržava Junckera za predsjednika EK

​Povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding objavila je da se ne namjerava kandidirati za predsjednicu EK te da podržava kandidaturu bivšeg luksemburškog premijera Jean-Clauda Junckera za to mjesto.

Povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding objavila je da se ne namjerava kandidirati za predsjednicu Europske komisije te da podržava kandidaturu bivšeg luksemburškog premijera Jean-Clauda Junckera za to mjesto, prenosi HRT.

Imamo luksemburškog kandidata i svi ga podržavaju. Bilo bi smiješno natjecati se kao protukandidat Junckeru, izjavila je za tjednik European Voice povjerenica Reding.

Reding i Juncker članovi su demokršćanske stranke iz Luksemburga. Očekuje se da će Reding predvoditi luksemburške demokršćane na predstojećim izborima za Europski parlament u svibnju ove godine. Juncker je favorit među imenima koja se spominju za mogućeg kandidata europskih pučana za mjesto predsjednika Europske komisije.

Na predstojećim europskim izborima, prvi put u povijesti stranke će istaknuti svoje kandidate za predsjednika EK. Socijalisti su odlučili da će njihov kandidat biti sadašnji predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, a liberali bi krajem ovog tjedna i službeno trebali potvrditi bivšeg belgijskog premijera Guy Verhofstadta za svoga kandidata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU