Bosnalijek donirao 32.000 KM za porodicu iz SOS Dječijih sela BiH

19.05.2014. 15:54 / Izvor: eKapija.ba
Bosnalijek donirao 32.000 KM za porodicu iz SOS Dječijih sela BiH

Nedim Uzunović v.d. direktor Bosnalijeka i direktor za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH, Siniša Baljo potpisali su u SOS Dječijem selu Sarajevo Ugovor o donaciji ukupne vrijednosti 32.000,00 KM.

Nedim Uzunović v.d. direktor Bosnalijeka i direktor za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH, Siniša Baljo potpisali su u SOS Dječijem selu Sarajevo Ugovor o donaciji ukupne vrijednosti 32.000,00 KM. Ovom vrijednom donacijom se pokrivaju godišnji troškovi hrane, higijenskih proizvoda, odjeće, obuće i školskog materijala za jednu SOS porodicu.

Bosnalijek već 12 godina zaredom vrlo posvećeno podržava rad SOS Dječijih sela BiH, čime se svrstava među najvjernije i najbolje prijatelje organizacije.

"Bosnalijekova iznimna posvećenost i iskreno prijateljstvo prema SOS Dječijim selima BiH je jedan od najljepših primjera partnerstva koje imamo sa korporativnim donatorima. Posebno je važno naglasiti da je Bosnalijek kroz proteklih 12 godina koliko podržava SOS porodicu mame Fikrete istinski uticao na promjene u društvu, omogućavajući da četrnaest djevojčica i dječaka bez roditeljskog staranja odrasta u porodičnom modelu brige, uz najbolje uslove za obrazovanje, rast i razvoj. Neki od njih su već uspješni, mladi, samostalni ljudi" istakao je Siniša Baljo, direktor za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH.

"Prijateljske veze koje su uposlenici Bosnalijeka izgradili sa djecom, njihova briga za dobrobit djece i kontinuirana podrška zasigurno ih stavlja na listu najboljeg i najdragocjenijeg prijatelja naše organizacije", dodao je Baljo.

"Veoma smo ponosni i sretni, jer imamo priliku da budemo dio zajednice SOS Dječijeg sela. Naše trajno opredjeljenje je podrška organizaciji koja nesebično nastoji da osigura topli dom za svako dijete, koja pruža ljubav, poštovanje, sigurnost i porodicu dječacima i djevojčicama, čije djetinstvo nije bezbrižno započelo. Jasnog smo uvjerenja da je uspjeh vrijedan tek onda kada ga možemo podijeliti sa onima kojima je naša podrška potrebna. A djeca su naše najveće blago, naša budućnost. Ulaganjem u zdrav i bezbrižan život naše djece je ujedno ulaganje u razvoj našeg društva", naglasio je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Pored redovnih godišnjih donacija, Bosnalijek stipendira djecu iz SOS porodice te omogućava da mladi kada dođe vrijeme za to obave praksu u ovoj kompaniji, dok uposlenici kompanije obilježavaju rođendane djece iz SOS porodice koju podržavaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi