al
Autoceste FBiH kupuju zemljište radi izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde

Investicije / NEKRETNINE

Autoceste FBiH kupuju zemljište radi izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde

18.02.2019. 09:42 / Izvor: Akta.ba

Autoceste FBiH objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina na području Općina Prača - k.o. Mesići i k.o. Turkovići radi izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde, saznaje Akta.ba.

U oglasu se pozivaju svi vlasnici nekretnina koji se nalaze na području Općina Prača - k.o. Mesići i Prača - k.o. Turkovići da sporazumno rješe stjecanje prava vlasništva nad određenim nekretninama koje će se eksproprisati u svrhu izgradnje dionice brze ceste Sarajevo –Goražde

Ukoliko se vlasnici nekretnina navedenih katastarskih općina u ostavljenom roku ne jave na ovaj oglas, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje sticanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu sa odredbama Zakona o eksproprijaciji pokrenuti postupak eksproprijacije pred nadležnim organom uprave.

Podsjećamo da su za izgradnju prve faze brze ceste Goražde – Sarajevo izdvojena 153 miliona maraka.

Ugovor o izgradnji prve faze brze ceste koja će Goražde povezati sa glavnim gradom BiH potpisan je 22. septembra.

Kompanija Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo odabrana je u otvorenom postupku kao izvođač radova. Prva faza projekta podrazumijeva probijanje glavne i servisne cijevi i izradu primarne podgrade cestovnog tunela Hranjen što je najznačajniji, ali i najzahtjevniji dio izgradnje.

Ugovorom je za izgradnju tunela preciziran rok od 36 mjeseci.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije