Bosman radi na izgradnji pristupnog puta za izolatorij na Građevinskom fakultetu

Investicije / PROJEKTI

Bosman radi na izgradnji pristupnog puta za izolatorij na Građevinskom fakultetu

23.03.2020. 11:56 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima, obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebijom Izetbegović.

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu "Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a osigurala je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

"Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice", istaknuo je načelnik Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije