Bratunac: Milion maraka za proširenje mreže navodnjavanja

Investicije / URBANIZAM

Bratunac: Milion maraka za proširenje mreže navodnjavanja

21.05.2019. 10:40 / Izvor: RTRS

Nakon nedavnog puštanja u rad sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina i zasada maline, načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović najavio je proširenje mreže do novih zasada maline i kupine, u šta će biti uloženo milion KM.

"Dobili smo saglasnost Svjetske banke i dogovoreno je da će za projekat proširenja mreže biti obezbijeđena potrebna sredstva. Nabavit će se neophodna količina materijala, oprema i mašine kako bi se u saradnji sa rasadnikom i gradskim vodovodom moglo vršiti proširenje mreže u naredna dva mjeseca.", rekao je Mlađenović.

On kaže da će sistem za navodnjavanje biti proširen do svakog korisnika.

Mlađenović je sa saradnicima i predstavnicima Svjetske banke obišao nekoliko lokaliteta na kojima se nalaze crpne pumpe sistema za navodnjavanje, te hladnjaču "Agro dr" i rasadnik "Malina Bratunac" gdje se vrše pripreme za ogledni poligon.

U rasadniku će se ispitivati šest tipova navodnjavanja i njihov uticaj na malinu a te aktivnosti će nadzirati Poljoprivredni institut i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Najavljeno je da će u rasadniku maline u Čolakovićima iznad Kravice biti organizovani "Dani polja" gdje će se prezentovati rezultati programa, koji će se provoditi od ovog proljeća do kraja 2020. godine, s ciljem poboljšanja kvaliteta maline na području Bratunca i srednjeg Podrinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije