Centar Banja Luke u novom ruhu: Uskoro završetak hotela "Palas"

08.09.2021. 07:34 / Izvor: Akta.ba

Osim hotela, novi izgled će dobiti i Trg Krajine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ugostio je vlasnika kompanije "Zepter Internacional" Filipa Zeptera i svjetski poznatog arhitektu Hani Rašida, sa kojima je održao sastanak i obišao nedovršeni dio hotela „Palas“ na Trgu Krajine.

"Razgovarali smo o onome što Banjalučani čekaju preko 30 godina. Naša ideja i dugo čekanje sugrađana, taj jedan san sada postaje java i realnost. Ne samo da ćemo uraditi novi dizajn hotela, nego cijelog Trga na dobrobit grada", naglasio je gradonačelnik Stanivuković.

Grad će, kako je naglasio, uložiti maksimalne napore i u najkraćem roku završiti sve potrebne procedure kako bi već naredne godine krenuli prvi radovi na ovoj značajnoj investiciji u gradu.

"Dok rješavamo imovinsko-pravna pitanja nastaje projekat. Ono što smo dogovorili jeste da nećemo raditi samo projekat hotela „Palas“ koji će biti nova razglednica i simbol grada, nego da se radi cijeli prostor Trga koji podrazumijeva njegovo uređenje i proširenje. Sve će to značiti jedan futuristički pristup najmodernijem dijelu našeg grada, ali da zadržimo ono što je duša, tj. „krivi sat“, Park „Petar Kočić“", pojasnio je on.

Današnji sastanak, prema njegovim riječima, je plod prvog kontakta nove gradske administracije sa kompanijom "Zepter" još u januaru ove godine.

Filip Zepter zahvalio je gradonačelniku Stanivukoviću što je brzo reagovao i organizovao ovaj sastanak sa konkretnim dogovorima.

"Firma „Zepter“ je htjela još prije deset godina da rješava nezavršeni dio hotela u centru Banje Luke, ali to nije bilo moguće. Naime, dvije parcele uz hotel ne pripadaju hotelu i na osnovu toga nije postajo legalan način da se to integriše u jednu parcelu da bismo mogli da srušimo taj dio i da krećemo sa gradnjom novog", naveo je on.

Kazao je da kreću sa razradom projekta, koji je ranije urađen i odobren od gradskih vlasti a koji sada zahtijeva prilagođavanje novim trendovima.

"Radujem se što ćemo ostaviti nešto, nešto što će biti razglednica ovog grada", istakao je on.

Hani Rašid, koji će dizajnirati novi izgled hotela i centra grada, rekao je da je prvi put u Banjoj Luci, te da je zaista oduševljen njenom ljepotom i srdačnim ljudima.

"Takođe, oduševljen sam mladim ljudima, koji upravljaju Banjom Lukom i sjajnom energijom koju imaju u sebi. U mom malom svijetu stvaranja, potrudiću se da od ovog hotela napravim izvanredno i čarobno remek djelo, kako bih na najbolji način istakao ljepotu  Banje Luke, onakvu kakvom je ja vidim", zaključio je on.

Nakon današnjeg sastanka i obilaska "Palasa", a prilikom obraćanja medijima, pokazana je ranija maketa hotela "Palas".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije