Dogovor o dinamici radova na sanaciji tunela Ormanica

19.02.2019. 15:25 / Izvor: Akta.ba
Dogovor o dinamici radova na sanaciji tunela Ormanica

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sastala se danas sa predstavnicima poslodavaca čije kompanije intenzino koriste ovaj pravac.

Povodom usaglašavanja dinamike radova na rekonstrukciji tunela Ormanica na magistralnom putu M1.8 Tuzla – Orašje delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sastala se danas sa predstavnicima poslodavaca čije kompanije intenzino koriste ovaj pravac te projektanta i izvođača radova.

Premijer Tulanskog kantona Jakub Suljkanović ovom je prilikom naglasio da Vlada Tuzlanskog kantona podržava projekat sanacije tunela Ormanica (Pelagićevo – Srebrenik) koji će biti finansiran kreditnim sredstavima Svjetske banke (IBRD), naglašavajući da je neophodno na minimum skratiti trajanje blokade saobraćaja u tunelu.

Projektom predviđeni početak petomjesečnih radova je 15. mart a prvobitno je rješenje predviđalo 2 mjeseca potpune blokade saobraćaja kroz tunel. 

Ovom je prilikom dogovoreno i da se pronađe rješenje koje će, i pored tehnoloških ograničenja, skratiti na najmanji mogući period vrijeme u kojem će tunel biti potpuno blokiran za saobraćaj kako privreda Tuzlanskog kantona ne bi trpjela posljedice tokom rekonstrukcije tunela.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Vlada TK izuzetno zainteresirana za sanaciju tunela u Ormanici te da nastoji iznaći što kvalitetnije rješenje, kako za privredne subjekte tako i građanstvo koje koristi ovaj tunel, jedan od zaključaka je da narednih dana radna grupa sastavljena od svih relevantnih aktera još jednom obiđe teren, sagleda stanje i utvrdi alternativne putne pravce koji će predstavljati adekvatnu zamjenu za teretni i putnički saobraćaj. 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije