Euro-Asfaltu povjeren posao izgradnje obilaznice kod grada Pazina

23.07.2019. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Euro-Asfaltu povjeren posao izgradnje obilaznice kod grada Pazina

Ugovorna vrijednost radova je 42,9 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom izvođenja od 20 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Kompanija Euro-Asfalt glavni je izvođač radova na izgradnji obilaznice kod grada Pazina a koja se nalazi na dionici Istarski ipsilon (čvor Rogovići) - Lindarski križ dužine 6,2 kilometara u Hrvatskoj, a čija je izgradnja ozvaničena jučer.

Rekonstrukcija Istarskog ipsilona u Hrvatskoj trenutno je jedan od većih infrastrukturnih projekata s nizom zahtjevnih dionica. Dobijanje posla na jednom takvom projektu potvrda je kvaliteta standarda koje Euro-Asfalt primjenjuje u svom radu, dokazanih na prijašnjim projektima s područja EU.

Ugovorna vrijednost radova je 42,9 milijuna kuna (bez PDV-a), s rokom izvođenja od 20 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Investitor projekta su Hrvatske ceste. Projektant ceste je Geoprojekt, a vrijednost ugovora za projektiranje iznosi milijun kuna (bez PDV-a), piše glasistre.hr.

Okosnica prometne mreže istarskog poluotoka je Istarski ipsilon. Grad Pazin svojim položajem u centralnoj Istri sjedište je glavnih prometnih pravaca. Na dionici Istarskog ipsilona od Cerovlja do Rogovića, od predviđena tri ulaza u Pazin (Istok, Centar i Zapad) izvedena su samo dva: Istok (Ivoli) i Zapad (Rogovići). Čvor na križanju Istarskog ipsilona i državne ceste D64 Pazin – Vozilići nije izveden, te se promet usmjeren prema Labinu i istočnoj obali Istre prolazeći kroz grad Pazin, odvija državnom cestom D48 i županijskom cestom Ž5046.

"Problem prolaska tranzitnog prometa kroz centar grada (Ulica Jurja Dobrile) pojačano je izražen u ljetnim mjesecima jer se uz postojeći promet teških teretnih vozila za potrebe tvornice kamene vune u Pićnu povećava i putnički promet. Sve navedeno bitno utječe na sigurnost gradskog prometa (motornog, pješačkog i biciklističkog), ali i na razinu kvalitete života stanovnika Pazina. Izgradnjom spojne ceste od Istarskog ipsilona do Lindarskog Križa (D64) omogućit će se obilazak Pazina i tako bitno poboljšati prometna protočnost i sigurnost, ali i uvjeti življenja građana Pazina", kazala je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Ivana Škarić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije