Evo ko stoji iza gradnje projekta "Eko zone" Korićani na Vlašiću

25.01.2018. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Evo ko stoji iza gradnje projekta 'Eko zone' Korićani na Vlašiću

U želji da saznamo više o kompanijama koje stoje iza ovog milionskog projekta, istražili smo informacije koje su dostupne u registru Akta.ba portala.

Predstavnici kompanije Heritage Turka nedavno su potvrdili kako grade dugo najavljivani projekat Eko zona Korićani-Vlašić. Navodno u ovaj projekat planiraju uloži vrtoglavih 4,2 milijarde eura.

Kako je ranije najavljeno nositelji ovog projekta su firme “Tomix” iz Kneževa i TLG iz Travnika.

U želji da saznamo više o kompanijama koje stoje iza ovog milionskog projekta, istražili smo informacije koje su dostupne u registru Akta.ba portala, gdje je između ostalog navedeno kako su osnivači kompanije Tomix Duja Vujinović i Zoran Vujinović. 

Zorana Vujinović pojavljuje se i u firmi TLG iz Travnika i to kao direktor. Osim njega u vlasničkoj strukturi kompanije nalazi firma Bičakčić iz Sarajeva, EIB Internationale AD Banja Luka i Selmo Cikotić.

Još zanimljivije je da je osnivački kapital kompanije 2.000 KM, a ulaze u projekat vrijedan od 4,2 miliona eura.

Podsjećamo, u martu prošle godine Vujnović  je medijima kazao kako je pismo namjere dostavljeno nadležnim državnim organima i da njih očekuje daljnje instrukcije. Navodeći, kao naredni korak sastanak s nadležnim državnim organima gdje će investitori saznati imaju li podršku države i hoće li ići u investicije tog projekta ili čekati neko drugo vrijeme.

Inače, u okviru kompleks Eko zone, smješten na područjima općina Travnik i Kneževo, planirano je da se gradi aerodrom, edukacijski, zdravstveni, sportski i turistički centri, kao i hotelski i biznis centri, golf tereni i luksuzne vile.

Projekat bi se radio nekoliko narednih  godina i bio bi realizovan fazno. U prvoj fazi već je planirana izgradnja aerodroma, bolnice i prodajnih centara, dok bi u drugoj fazi bile razmatrane oblasti socijalnog stanovanja, parkovi i industrijske jedinice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije