Investicije / PROJEKTI

Gornji Vakuf i Novi Travnik bit će povezani regionalnim putem

03.11.2018. 09:18 / Izvor: Avaz.ba

Čini se kako će nakon decenija čekanja Novi Travnik i Gornji Vakuf/Uskoplje konačno biti povezani pravim regionalnim putem.

Pripremne radnje

Općina Novi Travnik mjesecima provodi pripremne radnje pa je Općinsko vijeće usvojilo odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju regionalnog puta, što omogućava eksproprijaciju zemljišta.

Neki od radova, kao što su oni u Opari, gdje se pored škole gradi trotoar, već su počeli.

Građani su s odobravanjem pozdravili ovakav potez, posebno stanovnici Zagrlja, kazavši da na pravi put do Gornjeg Vakufa čekaju godinama.

Podsjetimo, Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) donijela je u aprilu odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 18 miliona maraka za gradnju i rekonstrukciju regionalnih cesta u ovoj godini.

Za 12 kilometara neasfaltirane dionice Novi Travnik – Gornji Vakuf/Uskoplje trebalo bi se izdvojiti šest miliona KM.

Voze mještani

Sve će znatno olakšati putnu komunikaciju između dva grada s obzirom na to da trenutno tim putem voze uglavnom mještani.

Također, asfaltiranjem makadamske dionice znatno će se skratiti putovanje kako do Gornjeg Vakufa, tako i prema Hercegovini, gdje put dalje vodi.

Većina građana do sada je izbjegavala makadam te putovala preko Bugojna, što je znatno duže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije