Hidro-kop gradi City block - "grad unutar grada"

22.06.2018. 11:08 / Izvor: Akta.ba
Hidro-kop gradi City block - 'grad unutar grada'
OTVORI GALERIJU

Završetak radova planiran je u ljeto 2019. godine, a podrazumjeva lamele 1 i 2.

Banjalučka kompanija Hidro-kop počela je gradnju stambeno-poslovnog objekta poznatijeg kao City block ulici Veljka Mlađenovića  12, a trenutno su u toku radovi na izgradnji stambenog objekta A u stambeno poslovnom kompleksu City block.

"City block kompleks predstavlja "grad unutar grada" čiji će sadržaj u popunosti zadovoljiti potrebu kako svakog stanara tako i posjetioca kompleksa. Sve što vas zanima i što vam je potrebno u toku svakodnevnice biće vam na dohvat ruke i život u ovom kompleksu će vam biti maksimalno olakšan", navode investitori na svojoj zvaničnoj web stranici.

Navode da pored sadržaja koji se ističu u kompleksu, planirani su i drugi među kojima su apoteka, fitnes centar, banka, ugostiteljski objekat, igralište, objekti zabave za djecu i odrasle, tržni centar, vrtić, ambulanta, hotel te drugo, gdje će stanari sve svoje svakodnevne potrebe stanari moći da zadovolje u sklopu kompleksa.

 

 

"Površina ovog naselja je 10.5 hektara, a regulacionim planom je planirano 25 stambenih (Spratnost Po+P+6), 5 stambeno-poslovnih (Spratnost Po+P+4) i 2 poslovna objekta (Spratnost P+1 - ambulanta i Po+P+6-hotel ), vrtić (Spratnost P+1, ukupno površine 1050 m2) i park-igralište sa različitim sadržajima (površina 2600 m2.)", navode investitori dalje.

Regulacionim planom je planirano oko 100 000 m2 stambenog prostora (99 978 m2) sa oko 1400 stambenih jedinica (1416). Planirano je oko 10 500 m2 poslovnog prostora (10 516 m2), dok je površina planiranog hotela oko 6000 m2  (5946 m2 ), a ambulante oko 400 m2.

Gradnja objekta A

Objekat A je koncipiran kao stambeni, spratnosti Po+P+6 koji je podijeljen u dvije lamele sa pripradajućom podzemnom parking garažom.

"Ukupan broj stanova u obje lamele je 105, lamela 1 broji 49 a lamela 2 broji 56 stambenih jedinica, kvadratura od 36m2 do 59m2. Ako posmatramo prema kvadraturi, stanovi su tipski  u rasponu od 35-36m2 sa jednom spavaćom sobom, 44m2 sa dvije spavaće sobe te od 52 do 59 sa dvije spavaće sobe. Cijena kvadratnog metra u objektu u izgradnji (objekat A) iznosi 1880 KM sa uračunatim PDV-om", navode dalje.

 

 

Kada je u pitanju materijal za završnu obradu (keramika, parket), te primjeri unutrašnje i vanjske stolarije, sanitarija te mnoge druge detalje vezane, kako za sam kompleks tako i za objekat u izgradnji, ističu da će kupci imati priliku da vide i biraju u prezentacijskom salonu City block showroom na samoj lokaciji kompleksa.

Završetak ovih radova planiran je u ljeto 2019. godine, a podrazumjeva lamele 1 i 2. Za sada je shodno planu i dinamici radova izvršeno skidanje sloja humusa te njegovo deponovanje na privremenu lokaciju, iskolčenje objekta, te radovi na širokom otkopu građevinske jame. Urađeno je i finaliziranje iskopa i nasipanje tamponskog sloja uz potrebnu mehaničku stabilizaciju nasipa, do zbijenosti predvidjene projektom, podložni beton kao i hidroizolacija.

"Predstavnici ovlaštenog instituta su izvršili kontrolu zbijenosti nasipa, a doveden je  privremeni priključak vode i struje za potrebe gradilišta. Uklonjena je i postojeća dotrajala ograda, te je u toku postavljanje nove ograde koje označava granicu naselja", naveli su investitori.

Još jedna od prednosti ovog stambeno poslovnog kompleksa je što se nalazi 2 km od strogog centra grada, a u blizini kompleksa se nalazi vodeća visokoškolska obrazovna institucija "Univerzitetski grad", gradski olimpijski bazen, turističko zabavni kompleks "Ada" i mnogi drugi kapitalni objekti.

Prezentacijski salon

Kada je u pitanju prezentacijski salon Showroom, radovi se privode kraju i kancelarija će biti operativna u drugoj polovini mjeseca juna.

"City block showroom je prezentacijski salon u kojem ćete biti u prilici da se na samoj lokaciji, u, informišete kako će izgledati vaš budući stan,koji je stepen opremljenosti,  te da se uz video prezentaciju uvjerite kako će izgledati stambeno poslovni kompleks i koje će sve sadržaje imati. Naš prodajni tim će vam biti na raspolaganju za sve dodatne informacije", poručili su iz ove kompanije.

Napominju i da će svaka lamela u objektu imati video nadzor, te da je moguće kupiti više parking mjesta. Također, kada je u pitanju plaćanje, Hidro-kop d.o.o. sarađuje sa svim domaćim bankama i u mogućnosti smo da za vaš kreditni zahtev obezbedimo svu potrebnu građevinsku dokumentaciju kako bi kredit bio odobren i realizovan u rekordnom roku.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije