Investicija u Bihaću: ASA Osiguranje novi vlasnik Autocomerca

15.12.2017. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Investicija u Bihaću: ASA Osiguranje novi vlasnik Autocomerca

Na ovaj način žele osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama.

ASA Osiguranje je 2017. godinu, koja je do sada bila izuzetno uspješna za društvo, zaključilo investicijom i kupovinom kompanije Autocomerc d.o.o. Bihać.  

Autocomerc u svom vlasništvu na adresi 5. korpusa broj 26. na 2.6000 m2 posjeduje objekat u kojem se nalazi stanica za  tehnički pregled te ostale nekretnine koje uključuju autoservis, skladišni prostor, autosalon itd. Vrijednost investicije je blizu 4 miliona KM.

"Na ovaj način želimo osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama a ova akvizicija će nam obezbjediti da se pozicioniramo kao vodeća osiguravajuča kuća u Unsko-sanskom kantonu. Također, želimo da ASA Osiguranje kao partner, ili u ovom slučaju kao investitor, pomogne razvoj lokalnih preduzeća te na taj način osnaži privredu Bosne i Hercegovine", Istakao je direktor ASA Osiguranja, Feđa Morankić.

Tehničkim pregledom, koji je opremljen najsavremenijom opremom, će upravljati ASA Assistance, sestrinska firma ASA Osiguranja koja će sa svojim stručnim kadrom i znanjem koje posjeduje ponuditi klijentima u Bihaću vrhunsku uslugu, na kakvu su navikli klijenti ove kompanije širom Bosne i Hercegovine.

Uz tehnički pregled će poslovati i nova poslovnica ASA Osiguranja, tako da će biti moguće na jednom mjestu dobiti potpunu uslugu registracije i osiguranja vozila kao i ostale usluge osiguranja.

Pored toga, ideja je da zbog atraktivne pozicije – par kilometara od centra Bihaća, na ovom prostoru u narednom periodu sa svojim aktivnostima počnu djelovati i druge članice ASA Prevent grupacije inaće najvećeg privatnog poslovnog sistema u Bosni u Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije