Investicije / URBANIZAM

Nakon više od 10 godina: Gradi se kolektor Vrelo Ilića - Cim

20.04.2020. 09:09 / Izvor: bljesak.info

Nakon više od deset godina od izrade projektne dokumentacije, Grad Mostar se konačno odlučio na izradu radove na kanalizacijskoj mreži naselja Vrelo – Ilići - Cim.

Naime, gradonačelnik Grada Mostara je donio odluku o izboru izvođača radova na izgradnji priključnog kolektora broj četiri fekalne kanalizacije prema projektu Zavoda za vodoprivredu d.o.o. Mostar iz 2008. godine.

Cijena radova koja je definira projektom, navode iz Grada, nije odgovarala sadašnjim.

''U planu javne nabave za procijenjenu vrijednost radova su korištene cijene iz predračuna radova iz projektne dokumentacije urađene 2008. godine, te se nisu pokazale adekvatne trenutnim cijenama. U skladu s prispjelim ponudama Grad Mostar je proračunom za 2020. godinu osigurao dodatna sredstva za ovaj projekt prema trenutnim cijenama na tržištu'', navodi se u obrazloženju javne nabave.

Gradu je postupku izbora izvođača dostavljena jedna ponuda. Riječ je o ponudi tvrtke HP Investing d.o.o. Mostar, koja je izabrana za izvođenje radova.

HP Investing radove će izvršiti za 257.666,21 maraka, s rokom završetka od osam mjeseci, dok će im Grad plaćati ''po privremenim situacijama''. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije