Nastavak izgradnje IX transferzale: Euro-Asfalt dobio posao vrijedan 16 mil. KM

07.07.2018. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Nastavak izgradnje IX transferzale: Euro-Asfalt dobio posao vrijedan 16 mil. KM

Jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata iz oblasti saobraćaja, koji Općina Novi Grad Sarajevo realizira zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

Kompanija Euro-Asfalt iz Sarajeva radit će na izgradnji devete - IX transferzale koja treba spojiti ulicu Džemala Bijedića s ulicom Safeta Zajke u sarajevskom naselju Alipašin Most. Euro-Asfalt posao je dobio zahvaljujući najnižoj ponudi.

Radi se o izvođenje radova na realizaciji izgradnje gradske saobraćajnice devete - IX transverzale, dionica od ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondoom od km 0+246 /P7 do rondoa sa vezama, uključujući i rekonstrukciju raskrsnica sa ulicama Džemala Bijedića i Safeta Zajke.

Vrijednost ugovora je 16 miliona KM bez PDV-a, a rok za završetak 18 mjeseci.

Ranije je najavljivano da će ova saobraćajnica imati po dvije trake u oba smjera, nadvožnjaka koji će ići preko šest kolosijeka željezničke pruge, radit će se i rekonstrukcija postojeće raskrsnice u ulici Safeta Zajke gdje će biti izgrađen kružni tok i pothodnicima za pješake.

Ovom dionicom povezat će se lijeve strane Općine Novi Grad Sarajevo sa obilaznicom grada, budućim gradskim autoputem i naseljima na desnoj strani, o čemu je Akta.ba već ranije pisala.

Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata iz oblasti saobraćaja, koji Općina Novi Grad Sarajevo realizira zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

IX transverzala počinje od Mojmila, preko Alipašinog Polja ulicom Ive Andrića do raskrsnice s ulicom Džemala Bijedića, a pružat će se do kružnog toka na spajanju ulica Safeta Zajke i Smajila Šikala.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije