Investicije / URBANIZAM

Pogledajte kako će izgledati kružni tok na vrhu Avenije

24.12.2018. 10:51 / Izvor: bljesak.info

Projektant ''Geo-data'' d.o.o. Mostar je objavio kako će izgledati budući kružni na mostarskoj Aveniji. Objavljena su dva videa u kojima je prikazano kako će kružni tok izgledati po danu i po noći.

Podsjećamo, Grad Mostar je naložio da se napravi projektna dokumentacija za rekonstrukciju postojećeg raskrižja Ulica kralja Tomislava (Avenija) s Ulicom kneza Višeslava (Rudarska) iz postojećeg semaforiziranog raskrižja u kružno raskrižje (rotor).

 

''Postojeće semaforizirano raskrižje predstavlja usko grlo u prometu, te je po uzoru na već izgrađeni rotor (kružni tok) kod ''Mljekare'', koji je donio pozitivne pomake u prometu, predloženo projektiranje sličnog kružnog toka  na ovoj lokaciji. Projektant je obavezan u prvoj fazi uraditi Idejni projekt, a tek nakon prihvaćanja istog od strane investitora, može se raditi Glavni projekt kružnog raskrižja (rotor). Ovjereni grafički prilog kružnog naselja predstavlja temelj projektantu za izradu idejnog projekta. U obuhvatu projekta riješiti instalacije, oborinske odvodnje, vodovoda i kanalizacije, kao i javne rasvjete, ako je isto potrebno. Projekta dokumentacija mora biti izrađena u skladu s važećim zakonima, te će ista poslužiti za dobivanje potrebnih odobrenja, od strane Grada Mostara'', navedeno je  tada u spomenutoj Odluci. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije