Postavljaju se šipovi za podzemnu garažu kod Vijećnice

24.05.2019. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Postavljaju se šipovi za podzemnu garažu kod Vijećnice

Podzemna garaža imat će dvije etaže sa 155 parking mjesta, a gradi se na parceli površine oko 3.500 m2. Ukupna korisna površina bit će oko 5.000 kvadratnih metara.

Na gradilištu u ulici Avdage Šahinagića, gdje je u toku izgradnja podzemne garaže, radi se pobijanje šipova koji služe za stabilizaciju terena prije iskopa gradilišne jame dubine šest metara.

Prema informacijama sa terena, ukupno će biti pobijeno 98 šipova, a dosad je urađeno 25. Ovim šipovima osigurat će se tzv. podkonstrukcija za stvarnu konstrukciju budućeg objekta. Prethodno je završeno izmiještanje svih instalacija što je bio veoma zahtjevan posao. Izmještene su instalacije vodovoda, kanalizacije, Sarajevogasa,  završava se izmještannje instalacija BH Telecoma.

Zbog vremenskih prilika i većih padavina na gradilištu se stvorila veća količina blata, pa se radovi odvijaju otežano.

Podzemna garaža imat će dvije etaže sa 155 parking mjesta, a gradi se na parceli površine oko 3.500 m2. Ukupna korisna površina bit će oko 5.000 kvadratnih metara.

Nadzemni dio garaže zamišljen je kao višenamjenski trg na kojem će se održavati javne manifestacije. Na trgu će se izgraditi park sa zelenim površinama i dječije igralište. Trg će biti popločan i na njemu će biti postavljena bina za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija, tokom čitave godine. Trg će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo.

Radovi su počeli 25. marta, a rok za završetak je šest mjeseci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije