Potpisan ugovor o izgradnji upravne zgrade J.P. Komus

09.09.2016. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o izgradnji upravne zgrade J.P. Komus

Ukupna vrijednost navedenih projekata je jedan milion KM koji će se investirati dijelom iz vlastitih a dijelom iz kreditnih sredstava.

Ugovor o izvođenju građevinskih radova "Izgradnja Upravne zgrade J.P. 'Komus' d.o.o" u Gračanici potpisan je jučer.

Riječ je o ugovoru za izvođenje građavinskih radove na izgradnji Upravne zgrade koji će se izgraditi na lokalitetu Zelene pijace.

Ugovor su potpisali J.P. Komus d.o.o. sa izvođačima radova: Bauwood d.o.o. Gračanica, Energo-tehnika d.o.o. Doboj, Klaus Lehman d.o.o. Gračanica i Euro-prost d.o.o. Gračanica.

Ukupna vrijednost naručenih radova iznosi oko 300.000 KM (konvertibilnih maraka).

Općinski načelnik Nusret Helić na današnjem potpisivanju izrazio je zadovoljstvo realizacijom još jednog značajnog projekta koji će omogućiti kvalitetnije uslove za rad uposlenika JP „Komus“ i efikasnije pružanje usluga građana.

"Uskoro kreću radovi na uređenju Zelene pijace i time ćemo kompletirati stanje na lokaciji Zelene pijace. Radove će raditi firme koje  imaju rejting te se nadam će uz ispoštovane rokove izgraditi zgradu do Nove godine", rekao je načelnik Općine Gračanica.

Senad Memić, direktor J.P. Komus d.o.o istakao je da se današnjim potpisivanjem započeo investicioni ciklus koji podrazumjeva: Izgradnja Upravne zgrade, Zelene pijace u skladu s Idejnim rješenjem koje je usvojilo Općinke vijeće kao i nabavka električne čistilice, čime će općina Gračanica postati prva Općina koja će imati energetsko efikasno čišćenje javnih površina.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je jedan milion KM koji će se investirati dijelom iz vlastitih a dijelom iz kreditnih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije