Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o prvoj fazi radova na rekonstrukciji atletske staze u Vogošći

17.07.2020. 13:07 / Izvor: Akta.ba

U skladu s Okvirnim sporazumom o rekonstrukciji atlestske staze na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći potpisan je prvi pojedinačni ugovor za realizaciju prva faze radova.

Ugovor je potpisan između Općine Vogošća kao investitora i firme "Mibral" d.o.o. kao izvođača radova. Ukupna vrijednost ove faze radova je oko 128.000 KM dok je ukupna vrijednost projekta 701.972,24 KM (s uključenim PDV-om).

Prva faza radova podrazumjeva skidanje trenutne betonske podloge, rušenje i uklanjanje postojećih ivičnjaka koji se ne uklapaju u projektovano stanje postavljanje drenaže, nivelisanje i planiranje posteljice i tamponiranje, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Rok za izvođenje radova je 30 radnih dana, a nadzor nad radovima vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Općinski načelnik Edin Smajić je napomenuo da će radovi biti dinamizirani na takav način da ne ugroze trenažni i takmičarski proces FK "Unis".

Dodao je da će projekt biti nastavljen u ovoj godini, budući da ga je Vlada kantona Sarajevo uvrstila u program sanacije sportskih objekata.                                             

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije