Investicije / PROJEKTI

Privredni subjekti u industrijskoj zoni Bačići dobijaju novu saobraćajnicu

21.10.2018. 08:37 / Izvor: Akta.ba

Nakon što su u proteklom periodu  obnovljene dvije saobraćajnice u industrijskoj zoni Rajlovac, Rajlovačka cesta i krak Rajlovačke ceste, jučer je počelo i asfaltiranje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bačići, drugoj po veličini industrijskoj zoni u općini Novi Grad Sarajevo.

Pri kraju su radovi na saobraćajnici koja je bila u lošem stanju, gdje radnici preduzeća "Rad" vrše asfaltiranje ceste. Radovi se izvode u dužini od 270 metara saobraćajnice koja će imati dvije saobraćajne trake i trotoar za pješake. Asfaltiranjem saobraćajnice bit će upotpunjena infrastruktura i olakšan svakodnevni rad privrednih subjekata. Za te radove osigurano je 113.772 KM.

Obzirom da je ova industrijska zona na neki način nastajala bez plana i prethodno urađene infrastrukture i vodosnabdijevanja, privredni subjekti su imali dosta problema, tako da je Općina u saradnji sa Ministarstvom za privredu i Zavodom za izgradnju KS u protekloj godini uradila vodovodnu mrežu koja je koštala oko 320.000 KM. To je bio preduslov da bi se moglo raditi asfaltiranje saobraćajnice, najkritičnijeg dijela kojeg koriste svi privredni subjekti u industrijskoj zoni Bačići.

„Nažalost ova industrijska zona nema riješeno ni pitanje oborinske kanalizacije, što ćemo u vremenu koje je pred nama rješavati. Mađutim, najveći problem kojeg su isticale firme koje ovdje rade je cesta koju radimo u saradnji sa Ministarstvom privrede KS. Ovu zimu dočekat će sa potpuno novom saobraćajnicom i infrastrukturom koja je najvažnija za njihov rad“, izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je sa saradnicima i izvođačem radova obišao radove u Bačićima.   

Dodao je da će se u narednom periodu raditi i dijelovi industrijske zone koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, a u kojima se također mora raditi vodovodna mreža, a zatim asfaltiranje saobraćajnice.

Aldin Pehilj, rukovodilac prodaje u firmi „Domavija“, koja posluje u ovoj industrijskoj zoni istakao je važnost stavljanja u funkciju saobraćajnice koja je bila u katastrofalnom stanju što je otežavalo njihov svakodnevni rad.

„Zahvaljujući Općini ova zona je stavljena u punu funkciju, omogućen je normalan pristup našoj proizvodnji, kako uposlenicima, tako i našim kupcima“, kazao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije