Odabran izvođač za nastavak sanacije puta Trebinje – Ljubinje

09.09.2019. 10:35 / Izvor: Akta.ba
Odabran izvođač za nastavak sanacije puta Trebinje – Ljubinje

JP Putevi RS odabrali najuspješnijeg ponuđača.

Hercegovinaputevi a.d. Trebinje radit će na djelimičnoj rehabilitaciji magistralnog puta Trebinje-Ljubinje, saznaje Akta.ba.

Naime, ova je firma je ocijenjena kao najbolji ponuđač, ujedno i jedini, po raspisanoj javnoj nabavki, a ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 10,5 miliona KM, odnosno  12,3 miliona KM sa PDV-om.

Inače, rehabilitacija magistralnog puta M-6, Ljubinje-Trebinje u dužini od 59 km bila je planirana ovogodišnjim planom javnih nabavki JP Putevi RS, a za istu je izdvojeno upravo 12,3 miliona KM.

Ministar saobraćaja i veza RS je u ranijim izjavama naglašavao da će se rekonstrukcija raditi tamo gdje je neophodno od Trebinja do entitetske granice, gdje bude potrebno gradit će se i tri trake. 

Inače,  u 2019. godini planirana je samo djelimična rehabilitacija magistralnog puta Trebinje-Ljubinje, a iz preduzeća Putevi RS ranije su istakli da će rekonstrukcija cjelokupne dionice ovog magistralnog pravca biti završena tek u 2021. godini.

Podsjetimo, rekonstrukcija magistralne ceste Trebinje – Ljubinje u dužini od 59 kilometara više puta je najavljivana u posljednje dvije godine.

Prošle godine je urađeno šest kilometara.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije