U Goraždu uskoro 100 novih radnih mjesta

Investicije / PROJEKTI

U Goraždu uskoro 100 novih radnih mjesta

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, sa saradnicima, obišao je lokaciju Industrijske zone Vitkovići, gdje je u toku izgradnja novih proizvodnih pogona firme "EMKA Bosnia".

16.02.2013. 09:47 / Izvor: Fena

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, sa saradnicima, obišao je lokaciju Industrijske zone Vitkovići, gdje je u toku izgradnja novih proizvodnih pogona firme "EMKA Bosnia".

Izgradnjom tih pogona, koja bi trebala biti okončana uskoro, za početak će biti  osigurano 100 novih radnih mjesta.

Načelnik Ramović ovom prilikom je naglasio da će Općina podržati sve aktivnosti, a posebno one koje se odnose na otvaranje novih radnih mjesta i upošljavanja. Prema njegovim riječima, Općina Goražde, u skladu sa svojom politikom stvaranja povoljnog ambijenta i privlačenja domaćih i stranih investicija, spremna je sufinansirati aktivnosti priključenja vode spomenutim objektima.

''EMKA Bosnia'' je firma koja u Goraždu već upošljava oko 200 radnika, a u narednom periodu će zaposliti novih 100 radnika. Oko 95 posto svojih proizvoda izvozi na evropsko tržište. Glavni partner firme "EMKA Bosnia" je svjetski proizvođač sistema za zatvaranje "EMKA" iz Njemačke, koja je ujedno i većinski vlasnik.

"EMKA Bosnia proizvodi alate za brizganje plastike i obojenih metala, kao i proizvode od metala i plastike, odnosno u kombinaciji metal-plastika“, pojasnio je Ramović.

Firma "EMKA Bosnia" proizvodi i dijelove i sklopove za elektroindustriju, autoindustriju i drugo. U oblasti autoindustrije ova kompanija postala je partner velikih proizvođača automobila: "Toyota", "BMW", "Audi", "Mazda", "Opel", "Ford", "Mercedes" i drugih velikih svjetskih proizvođača.

"EMKA Bosnia" je jedna od najuspješnijih firmi u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde i među najvećim je izvoznicima u Bosni i Hercegovini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije