Oko 200.000 KM za projekat zbrinjavanja otpada u Stanarima

26.05.2020. 13:37 / Izvor: SRNA
Oko 200.000 KM za projekat zbrinjavanja otpada u Stanarima

Panić je najavio da su u planu energetsko utopljavanje dvije lokalne osnovne škole, u Stanarima i Ostružnji, sredstvima Fonda i Svjetske banke.

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Javno komunalno preduzeće "Ekosfera" iz Stanara potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta "Naš otpad - naša odgovornost", ukupne vrijednosti oko 200.000 KM.

Direktor Fonda Srđan Todorović rekao je novinarima da je riječ o nabavci kombinovane radne mašine za manipulaciju otpadom, te komunalne opreme, koje će u podjednakom iznosu finansirati sa "Ekosferom".

"Ovo je nastavak saradnje Fonda sa opštinom Stanari na poboljšanju infrastrukture za upravljanje otpadom", izjavio je Todorović.

Direktor preduzeća "Ekosfera" Darko Kršić rekao je da je na području Stanara mapirano oko 40 divljih deponija, te da će uz radnu mašinu nabaviti i 20 posuda za odlaganje komunalnog otpada koje će biti postavljene na mjestu saniranih deponija.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić istakao je da ova lokalna zajednica preduzima aktivnosti na ekološkoj zaštiti i upravljanju komunalnim otpadom, te podsjetio na brojne projekte koji su u prethodnom periodu zajednički realizovani sa Fondom.

Panić je najavio da su u planu energetsko utopljavanje dvije lokalne osnovne škole, u Stanarima i Ostružnji, sredstvima Fonda i Svjetske banke.

Projekat "Naš otpad - naša odgovornost", u čijoj realizaciji Fond učestvuje sa 100.000 KM, podrazumijeva povećanje tehničkih kapaciteta za upravljanje čvrstim otpadom, sanaciju nelegalnih odlagališta otpada, kao i uspostavljanje odvajanja otpada na mjestu nastanka, saopšteno je iz Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i poslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić, kao i predstavnici opštinske uprave Stanari.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije