Uskoro usaglašavanje detalja za gradnja tunela "Putnikovo brdo dva"

14.10.2020. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Uskoro usaglašavanje detalja za gradnja tunela 'Putnikovo brdo dva'

Sastanak Topića i Terzića o saradnji na zajedničkim projektima, koji ova dva preduzeća očekuju u bliskoj budućnosti, održan je u Banjaluci.

Direktori preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Autoceste Federacije BiH" Dušan Topić i Adnan Terzić razgovarali su o saradnji dvije firme na zajedničkim projektima, među kojima je gradnja tunela "Putnikovo brdo dva", u okviru realizacije projekta dionice auto-puta na Koridoru "Pet ce", na pravcu od petlje Rudanka do međuentitetske linije.

"S obzirom da ovaj tunel jednim dijelom prelazi na teritoriju drugog entiteta, neophodno je urediti međusobne odnose, prava i obaveze preduzeća nadležnih za izgradnju, održavanje i upravljanje autoputevima u Srpskoj i FBiH", objavljeno je na internet stranici preduzeća "Autoputevi Srpske“.

Na sastanku Topića i Terzića potvrđen je raniji dogovor da se kompletna izgradnja tunela "Putnikovo brdo dva" realizuje u okviru projekta izgradnje pomenute dionice Koridora "Pet ce" i da dio troškova izgradnje na teritoriji FBiH snosi nadležno preduzeće - "Autoceste FBiH".

"U narednom periodu očekuje se usaglašavanje detalja sporazuma", navode u "Autoputevima Srpske".

Bliska saradnja dva preduzeća se očekuje i na planu izgradnje auto-puta na području Brčko distrikta, s obzirom da bi preko te teritorije trebalo da ide dionica auto-puta od Doboja do Rače i granice sa Srbijom, kao i krak auto-puta Beograd-Sarajevo iz pravca FBiH.

"O detaljima realizacije ovog projekta biće riječi i u narednom periodu, na sastancima sa čelnim ljudima distrikta“, dodaju iz "Autoputeva Srpske".

Sastanak Topića i Terzića o saradnji na zajedničkim projektima, koji ova dva preduzeća očekuju u bliskoj budućnosti, održan je u Banjaluci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije