Putevi RS izdvajaju 22,2 miliona KM za rehabilitaciju puta Srbac-Prnjavor-Teslić

22.10.2020. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Putevi RS izdvajaju 22,2 miliona KM za rehabilitaciju puta Srbac-Prnjavor-Teslić

Putevi Republike Srpske objavili su proteklih dana nekoliko tendera za izvođenje građevinskih radova koji su vrijedni od 10 do preko 20 miliona KM.

JP Putevi Republike Srpske objavili su proteklih dana nekoliko tendera za izvođenje građevinskih radova koji su vrijedni  od 10 do preko 20 miliona KM.

Između ostalih, objavljen je tender za izvođenje na rehabilitaciji putnog pravca Srbac - Prnjavor - Teslić u dužini od cca 82,9km.

Vrijednost ugovora je 22, 2 miliona KM bez PDV-a. Rok za izvođenje radova je 36 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a ponude se primaju do 1. decembra.

U planu su i radovi na putnom pravcu Šipovo - Kupres u dužini od cca 29,7 km, čija je vrijednost procijenjena na 13,5 miliona KM. Rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izvođača u posao. Ponude se primaju do 30. Novembra 2020. godine

Također, Putevi RS planiraju izvođenje radova održavanja magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti održavanja 4, 5, 6, i 12 u Republici Srpskoj na period od četiri godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije