Koridor Vc i rekonstrukcija pruge Doboj - Tuzla - Zvornik projekti od značaja

23.10.2020. 07:59 / Izvor: Akta.ba
Koridor Vc i rekonstrukcija pruge Doboj - Tuzla - Zvornik projekti od značaja

Direktor Narić informirao je ministra Mitrovića o trenutnim aktivnostima ROŽ-a.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović boravio je jučer u Doboju gdje je sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem razgovarao o izgradnji Koridora Vc kroz Republiku Srpsku, kao i spajanju brzom cestom Banja Luke – Doboja – Modriče – Brčkog – Bijeljine.

"Izgradnja Koridora Vc povezat će Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu sa Evropom, a imat će i poseban značaj za privredni razvoj i poboljšanje ukupnog kvaliteta života u Republici Srpskoj. Intenziviranjem izgradnje ovog koridora treba očekivati povećanje zaposlenosti, ekspanziju građevinskog sektora te proizvodnju i prodaju građevinskog materijala potrebnog za gradnju autoceste. Osim toga, za naš teretni promet od iznimnog je značaja i rekonstrukcija pruge Doboj – Tuzla – Zvornik, čime bi se postigle veće brzine u skladu sa standardima transevropskih željeznica i Evropske unije“, naglasio je ministar Mitrović.

Gradonačelnik Jerinić je istakao veliko zadovoljstvo posjetom ministra Mitrovića, ali i dobrom komunikacijom koju ovaj grad ima sa Ministarstvom: "Moram istaći da imamo mnogo projekata koji su u nadležnosti Ministarstva, a direktno utječu na razvoj Doboja. Neki od njih su izgradnja Koridora Vc, rekonstrukcija pruge, ali i rad Regulatornog odbora željeznica Bosne i Hercegovine koji ima sjedište u Doboju.“

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, ministar Mitrović je posjetio i Regulatorni odbor željeznica Bosne i Hercegovine te sa direktorom Tihomirom Narićem održao radni sastanak.

Direktor Narić informirao je ministra Mitrovića o trenutnim aktivnostima ROŽ-a kada su u pitanju propisani zadaci iz njihove nadležnosti, a definirane su aktivnosti i zadaci za naredni period u skladu sa programom rada Ministarstva za 2021. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije