Novih 20 km: Počinje izgradnja koridora Vc kroz Žepče

01.12.2020. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Novih 20 km: Počinje izgradnja koridora Vc kroz Žepče

Izgradnjom ovih cesta Žepče će dobiti još bolju povezanost s cijelom BiH i šire

U Žepču je danas potpisan Zapisnik kojim se službeno kreće s izgradnjom autoceste kroz Žepče, na trasi koridora Vc, dionica  Nemila – Poprikuše,  (Željezno Polje, Mračaj i Golubinja).

Potpisivanju su prethodile faze uviđaja na licu mjesta, primopredaja i iskoličenje nekretnina koje su potpuno eksproprirane u svrhu izgradnje autoceste.

Potpisivanju su nazočili predstavnici Općine Žepče: pomoćnica općinskog načelnika Brigita Lovrić, voditeljica postupka Ivana Slišković, vještak geodetske struke Fikret Hadžić, predstavnici korisnika eksproprijacije JP "Autoceste F BiH" d.o.o. Mostar: Reuf Kadrić šef projekta, Edin Honić, inženjer za građenje – inženjer senior za trasu, Azem Zilić, šef Službe za imovinsko – pravne poslove Autocesta, te predstavnici nadzora IRD Engenieering s.r.l. : David Pratten i Milenko Malinović i predstavnik izvođača Cengiz Insat ve Sanayi Ticaret a.s Istanbul: Muamer Hajduk.

Ovom prilikom, općinski načelnik Mato Zovko je pozdravio sve prisutne, te izrazio zadovoljstvo što se kreće s izgradnjom autoceste preko područja Općine Žepče.

"20 km ove ceste prelazi preko naše općine, a pored koridora Vc, u Žepču će biti interregionalno čvorište autoputa Tuzla – Žepče. Izgradnjom ovih cesta Žepče će dobiti još bolju povezanost s cijelom BiH i šire", naveo je načelnik. Zaželio je sreću i što bolje uvjete rada izvođaču radova, nadzoru, te u ime cijele Općine Žepče zahvalio autocestama što su uzeli ovaj dio dionice da uđe u proces i krene s radovima.

Voditeljica  postupka je upoznala prisutne da je korisnik eksproprijacije JP Autoceste F BiH podneskom od 20.11.2020. godine zatražio primopredaju nekretnina potpuno ekspropriranih u svrhu izgradnje autoceste na koridoru Vc, dionica Nemila – Poprikuše.

Prisutni vještak geodetske struke je konstatirao da su na osnovu položenih Elaborata eksproprijacije, eksproprirane nekretnine u Golubinji, Mračaju i Željeznom Polju, prema naznačenim parcelama koje su sastavni dio Elaborata.

Predstavnik korisnika JP "Autoceste FBiH" d.o.o. Mostar je naveo da je pojas eksproprijacije iskolčen na terenu. Svi predmeti eksproprijacije su završeni osim u tri slučaja, ali to ne sprječava ulazak izvođača u posjed jer postoji rješenje Vlade  o dozvoli ulaska u posjed.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije