Realizovana investicija od 1,7 miliona KM: U Laktašima otvoren kružni tok

15.03.2021. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Realizovana investicija od 1,7 miliona KM: U Laktašima otvoren kružni tok

Кostrešević je naveo da su radovi počeli krajem oktobra prošle godine i svi rokovi za izvođenje radova su bili ispoštovani.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac direktora „Puteva Republike Srpske“ Davor Кostrešević i načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić, u petak su u Laktašima, presijecanjem trake svečano u saobraćaj pustili kružnu raskrsnicu, sa dijelom magistralnog puta, investicione vrijednosti 1.750.000 КM. 

Ćorić je rekao novinarima da je ovim projektom, kojim su obuhvaćeni dijelovi magistralnog puta Кlašnice–Gradiška i dio koji izlazi na auto-put Banjaluka-Prnjavor, riješen veliki problem u smislu propusnog kapaciteta učesnika u saobraćaju, s obzirom na blizinu Aerodroma Mahovljani. 

On je naglasio da je ovaj prijekat realizovan u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom, te da je uprkos pandemiji virusa korona urađen u zacrtanom roku.

"Ovim će biti značajno poboljšana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Zahvaljujem građanima Laktaša i svim učesnicima u saobraćaju koji su imali razumijevanja da zajedno sa nama učestvuju u izgradnji ovog projekta, jer je bila otežana komunikacija za vrijeme njegove gradnje", dodao je Ćorić. 

Кostrešević je naveo da su radovi počeli krajem oktobra prošle godine i svi rokovi za izvođenje radova su bili ispoštovani. 

"Na ovom mjestu ne vide se više kilometarske gužve u saobraćaju i učinili smo sve da se protok saobraćaja odvija neometano", naglasio je Кostrešević. 

Bojić je naveo da je ovo kapitalni projekat za ovu opštinu, te da će omogućiti neometan saobraćaj i otvoriti centar Laktaša u saobraćajnom smislu svima koji putuju na relaciji Banjaluka-Gradiška i obrnuto. 

"Ovo je jedan od kapitalnih projekata u Laktašima. Mnogo smo stvari uradili krajem prošle godine i slijede nove investicije u narednom periodu, među kojima mogu najaviti i završetak glavnog projekta za izgradnju sportske sale u školi u mjestu Кlašnice", dodao je Bojić. 

On je naglasio da je pred ovom opštinom veći investicioni ciklus koji će biti na usluzi građanima u punom kapacitetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije