Naselje Stanojevići kod Čapljine nakon 20 godina dobija pitku vodu

01.04.2021. 09:50 / Izvor: Akta.ba
Naselje Stanojevići kod Čapljine nakon 20 godina dobija pitku vodu

JP Autoceste FBiH će finansirati i izgraditi vodovodnu mrežu.

Pozitivan primjer saradnje između JP Autoceste FBiH i lokalne zajednice upravo se realizira na području Čapljine, gdje prolazi autocesta poddionica Buna – Počitelj. Ova poddionica jednim dijelom prolazi kroz područje Mostara, dok najvećim dijelom prolazi kroz područje Čapljine.

Izgradnja same poddionice je ušla u završnu fazu, ali tu ne prestaju radovi na ovom prostoru.

Naime, u okviru saradnje s lokalnom zajednicom JP Autoceste FBiH će finansirati i izgraditi vodovodnu mrežu za mještane čapljinskog naselja Stanojevići. Obzirom da za potrebe odmorišta Rotimski potok u blizini ne postoji vodovodna mreža, JP Autoceste FBiH je sklopilo ugovor s Gradom Čapljinom o izgradnji primarne vodovodne mreže s mogućnošću da se naselja kroz koja trasa prolazi spoje na istu mrežu, a to se ponajviše odnosi na naselje Stanojevići.

" O važnosti i značaju ovog projekta najbolje govori to da su mještani naselja kroz koja će proći vodovodna mreža već više od dvadeset godina bezuspješno pokušavali realizirati ovaj isti projekt. Osim vodovodne mreže, u komunikaciji s lokalnim stanovništvom na poddionici Buna – Počitelj izgrađeni su i objekti potputnjaka Bivolje Brdo i natputnjaka Grabovina i Kevčići, a u skladu s propisima o zaštiti okoliša sagrađena su i dva prolaza za životinje", kazalis su iz Autocesta. 

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije