sastanak žepče

Investicije / PROJEKTI

Zahuktava se gradnja autoputa kroz Žepče

Cilj sastanka je bilo uvezivanje svih aktera na izgradnji Koridora radi bržeg i efikasnijeg rješavanja određenih izmjena koje nastaju u procesu gradnje.

11.10.2021. 12:54 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko izrazio je zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora Vc na prostoru ove općine. Tim povodom je prošle sedmice organizovan sastanak, tokom kojeg je naglasio da općinska uprava stoji na raspolaganju svim sudionicima gradnje, te pozvao da se svi novonastali problemi na terenu rješavaju uz pomoć općinske uprave.

Sastanku su nazočili v.d. direktor JP „Autoceste FBIH“ Elmedin Voloder sa suradnicima, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić sa suradnicima i predstavnici izvođača radova firme Cengiz.

Direktor firme "Autoceste FBIH" Elmedin Voloder upoznao je prisutne o trenutnim aktivnostima na izgradnji koridora, te da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica-Poprikuše. Osvrnuo se na problematiku izmjene Prostornog plana posebnih obilježja u kojem nisu predviđena određena odmorišta i petlje.

Pored već dvije planirane petlje na prostoru Općine Žepče, Voloder je prezentirao mogućnost izgradnje nove dodatne petlje.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić je kazao da od strane njegovog ministarstva neće biti prepreka za realizaciju navedenih projekata. Ministar Martić je ponudio svoj maksimalni angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc kroz Općinu Žepče. Pored navedenog pomenuo je i izgradnju autoceste Žepče-Tuzla koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru Općine Žepče.

Predstavnik firme Cengiz je pohvalio suradnju ove firme s općinskom administracijom, te naglasio da nemaju većih problema prilikom izvođenja radova. Svi eventualni problemi se efikasno i kontinuirano rješavaju.

Cilj sastanka je bilo uvezivanje svih aktera na izgradnji Koridora radi bržeg i efikasnijeg rješavanja određenih izmjena koje nastaju u procesu gradnje.

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije