Prednacrt RP "Green Building Resort" Poljine na javnom uvidu

08.04.2022. 10:55 / Izvor: Akta.ba
Green Building Resort

Ukupna površina obuhvata iznosi P=0,82 ha.

Općina Centar Sarajevo obavještava sve subjekte i zainteresirane građane da je dostavljen Prednacrt Regulacionog plana "Green Building Resort“ Poljine, izrađen od strane Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, u skladu sa usvojenom Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana „Green Building Resort“.

Prednacrt Plana se stavlja na javni uvid i raspravu (učešće javnosti) u trajanju od 15 dana, i to od 8. do 22. aprila 2022. godine.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar Sarajevo za Službu za prostorno uređenje i investicije, putem Mjesne zajednice „Šip“, kao i elektronskim putem na mail: selma.islambegović@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba.

Podsjećamo, općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 53. redovnoj sjednici, održanoj dana 16.07.2020. godine, donijelo je odluku o pristupanju izradi regulacionog plana stambeno naselje "Green building resort".

Parcele za gradnju se nalaze u K.O. Poljine, Općina Centar a njihova ukupna površina obuhvata iznosi P=0,82 ha.

Prema Prostornom planu Kantona Sarajevo za period 2003. do 2023. godine ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 26/06, 4/11 i 22/17) predmetno područje se nalazi u urbanom području u zoni planiranog građevinskog zemljišta.

Spomenuto zemljište je u vlasništvu kompanija “Green Building d.o.o. Sarajevo”, a kao njen vlasnik naveden je Muhidin Šehović, o čemu je portal Akta.ba ranije pisao.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije