Blokirani radovi u centru grada, Mandić optužio Kapidžića da opstruiše projekte

30.07.2022. 09:01 / Izvor: Akta.ba
trg projekat

Federalna inspekcija je sinoć je izašla na teren, po pozivu Faruka Kapidžića, člana Državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, i zatvorila tek otvoreno gradilište.

Federalna inspekcija je sinoć je izašla na teren, po pozivu Faruka Kapidžića, člana Državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, i zatvorila tek otvoreno gradilište i blokirala radove u centru Sarajeva u okviru nacionalnog spomenika Historijskog urbanog krajolika Sarajevo.

 

Moram da pohvalim Federalnu inspekciju koja je nakon samo dva sata od moje prijave i reakcije zatvorila tek otvoreno...

Posted by Faruk Kapidžić dia on Friday, July 29, 2022

 

"Ko je odgovoran za radove bez dozvole to ćemo u narednom periodu ustanoviti i obavijestiti javnost te svakako zahtijevati od odgovornih da snose posljedice. Bitno je uspostaviti red, a to sigurno hoćemo svejedno koja politička opcija ili čiji pojedinac ga remetio", napisao je na Facebooku Kapidžić.

Ubrzo za njim na društvenim mrežama se oglasio i Srđan Mandić, načelnik Općine Centar. Kako je rekao, federalni inspektor, bez ikakvog zvaničnog papira, zaustavio je radove i blokirao gradilište.

"Večeras (sinoć op.a.) u 21 sat su započeli radovi na sanaciji, popločavanju i uređenju trga ispred upravne zgrade “Sarajevo šuma”. U 21:23 stigao je Federalni inspektor, bez ikakvog zvaničnog papira, zaustavio radove i blokirao gradilište. U pitanju je izmijenjeni projekat, bez ikakvih “neiskrenih” namjera, kako nam je to nedavno napisala Kapidžićeva šefica gđa Anđelina Ošap Gaćanović. I, opet zabrana, najefikasnija inspekcijska akcija u istoriji BiH", napisao je Mandić.

Optužio je Kapidžića da opstruše razne projekte u Opštini Centar.

"Prvo nam niste dali da mijenjamo vodovodne cijevi u centru grada, usporavate uređenje Parka gdje je bila Kalin hadzi Alijina džamija. Opstruišete sanaciju šetnice u velikom parku, projekat za koji ste dali usmenu podršku. Ne dozvoljavate rekonstrukciju Gospodičine kuće, spriječavate privatne investitore. A nas optužujete da rušimo državu! Smijete li poslati inspektora u Banja Luku ili Mostar da zaustavi sanaciju trga. Naravno da ne! Sramite se zbog svega ovoga. Ali, oktobar je blizu. Uredićemo mi Opštinu Centar, budite sigurni. Idemo dalje", poručio je Mandić.

 

Večeras u 21 sat su započeli radovi na sanaciji, popločavanju i uređenju trga ispred upravne zgrade "Sarajevo šuma" . U...

Posted by Srđan Mandić on Friday, July 29, 2022

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije