Dug 200 metara

Probno testiranje: Prvi kamioni prešli preko vijadukta Marijanovića draga

17.01.2023. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Marjanovića draga
OTVORI GALERIJU

U toku su radovi na vijaduktu Marijanovića draga dužine oko 200 metara koji će biti dio buduće ceste na dionici Miljkovići – Rodoč - veza na M-17.

U toku su radovi na vijaduktu Marijanovića draga dužine oko 200 metara koji će biti dio buduće ceste na dionici Miljkovići – Rodoč - veza na M-17.

Obavljeno je i probno ispitivanje vijadukta Marijanovića draga, preko kojeg su prešli prvi kamioni.

Izvođači radova su Hering d.d. Široki Brijeg i KTM Brina d.o.o. Na Facebook stranici firme Hering jučer su objavljene fotografije testiranja.

Preko vijadukta su prešli prvi kamioni, te je bilo prvo probno ispitivanje vijadukta Marijanovića draga.

"Važnost projekta je u rješavanju jedne od najvećih prirodnih prepreka na strateški važnom procesu spajanja Mostara, odnosno doline Neretve sa zapadnom Hercegovinom", kazali su ranije iz Heringa.

Vijadukt Marijanovića draga se izvodi tehnologijom slobodne konzolne gradnje s rasponskom konstrukcijom na tri polja (57,50+85,00+57,50), ukupne dužine 200 metara i povezat će zapadnu Hercegovinu s južnim dijelom Mostara i voditi do evropske mreže puteva.

Južna obilaznica Mostara uključuje još izgradnju i dva tunela, tri podvožnjaka i jednog mosta, a njeznim završetkom iz užeg gradskog područja Mostara izmjestit će se cestocni i tranzitni promet.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije