površine od oko 300 metara

Dogovorena izgradnja nove zgrade Šumsko privrednog društva ZDK-a u Nemili

10.05.2023. 08:03 / Izvor: Akta.ba
nova zgrada

U Nemili će uskoro početi gradnja poslovne zgrade koja će biti u vlasništvu Šumsko privrednog društva (ŠPD) Zeničko-dobojskog kantona.

U Nemili će uskoro početi gradnja poslovne zgrade koja će biti u vlasništvu Šumsko privrednog društva (ŠPD) Zeničko-dobojskog kantona. U ŠPD-u planiraju, da nakon završetka radova, otvore poslovnicu, s obzirom da nemilski kraj ima bogato šumsko gazdinstvo.

Taj projekat dogovoren je na sastanku kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Vinko Marić, izvršni direktor Autocesta FBiH Ešef Džafić, predstavnik Gradske uprave Zenica Mirsad Heleg, kantonalni zastupnik Alen Kapković i predsjednik mjesne zajednice Nemila Mušija Ahmed.

"ŠPD u dogovoru sa predstavnicima mjesne zajednice Nemila ima obavezu da pronađe lokaciju na kojoj će biti izgrađena zgrada. Gradska uprava se obavezala da će u što kraćem roku prikupiti neophodne dozvole za gradnju, a JP Autoceste FBiH će finansirati cijeli projekt", rekao je Marić. 

Poslovna zgrada ŠPD-a imat će površinu od oko 300 metara kvadratnih, a zbog izgradnje trase koridora Vc, stara zgrada je morala biti porušena, saopćeno je iz Pres službe ZDK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije