Koridor 5c

Predstavljen stepen izgradnje Koridora 5c na području općine Tešanj

18.11.2023. 10:25 / Izvor: Akta.ba
tešanj

Predstavnici Općine Tešanj i JP Autoceste FBiH organizovali su predstavljanje stepena realizacije projekta Izgradnje Koridora 5c.

Predstavnici Općine Tešanj i JP Autoceste FBiH organizovali su predstavljanje stepena realizacije projekta Izgradnje Koridora 5c koji prolazi područjem općine Tešanj, na dionicama Putnikovo brdo-Medakovo i Medakovo Ozimice.

Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu koji se realizuje na teritoriji Tešnja a čija je ugovorena vrijednost skoro milijardu KM.

U ime JP Autoceste FBiH, prisutnim gostima obratili su se Direktor za projektovanje Asmir Dževlan, i voditelji projekata Edin Dedović (dionica Putnikovo brdo-Medakovo) i Alem Kovačević (dionica Medakovo-Ozimice) koji su predstavili dosadašnje radove.

"Želim se zahvaliti građanima i mjesnim zajednicama koji su sudjelovali u ovom procesu, a posebno mojim saradnicima koji su direktno radili na ovom poslu. Završetkom Koridora, općina Tešanj će biti bliža mreži evropskih puteva, a to znači novu fazu razvoja za Tešanj u narednim decenijama", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Predstavljanju su prisustvovali zastupnici na višim nivoima vlasti sa područja općine Tešanj, vijećnici u Općinskom vijeću Tešanj, predstavnici Općine Tešanj, privrednici, predstavnici institucija i mjesnih zajednica, predstavnici izvođača, firmi Euro-Asfalt i Čengiz, te predstavnici nadzora.

Planirani završetak radova gradnje autoputa kroz općinu Tešanj je u junu 2025. godine (dionica Putnikovo brdo-Medakovo), odnosno junu 2026. godine (dionica Medakovo-Ozimice).

Nakon prezentacije, uslijedila je posjeta gradilištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije