Površina 28.078 metara kvadratnih

Izgradnja nove bolnice u Doboju u završnoj fazi

27.12.2023. 08:55 / Izvor: Nezavisne novine
Bolnica

Izgradanja i opremanje novog objekta bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju u je završnoj fazi.

Izgradanja i opremanje novog objekta bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju u je završnoj fazi.

Ova savremena zdravstvena ustanova je ukupne bruto površine 28.078 metara kvadratnih, od čega je neto površina objekta 25.390 metara kvadratnih.

Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovani u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice.

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika iz dobojske regije Republike Srpske, federalnog Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Raspolagaće sa 468 kreveta, te medicinskim specijalističkim službama poput glavnog operacionog bloka sa četiri operacione sale, urgentnog sa operacionom salom, dijagnostičkog centra sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu.

Projekat "Projektovanje, izgradnje i opremanje nove Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj - po principu "ključ u ruke" predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije