Rekonstruisana fiskulturna sala u srednjoj školi u Mrkonjić Gradu

24.10.2016. 16:51 / Izvor: Akta.ba

U rekonstrukciju je uloženo oko 100.000 KM, a radove je finansirala opština Mrkonjić Grad, dok je izvođeč bilo preduzeće ''Zidart''

Časove fizičkog vaspitanja oko 600 učenika Mašinske škole i Gimnazije u Mrkonjić Gradu od danas će održavati u renoviranoj fiskulturnoj sali srednjoškolskog centra. Urađena je kompletna unutrašnja sanacija, od podova, plafona, nove stolarije i opreme.

U rekonstrukciju je uloženo oko 100.000 KM, a radove je finansirala opština Mrkonjić Grad, dok je izvođeč bilo preduzeće ''Zidart''

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da je ovo jedan od značajnijih projekata koje je opština realizovala.

"Važno je da smo uspjeli sami izdvojiti sredstva iz budžeta opštine Mrekonjić Grad i da sala izgleda kao da je nova, iako srednjoškolsko obrazovanje nije u nadležnosti opštine", rekla je Aničićeva i dodala da 40 i nešto godina nije ulagano u salu.

''Mi smo sada uspjeli da je obnovimo i ja se nadam da će sad biti dugog vijeka i na korist đacima opštine Mrkonjić Grad'', istakla je Aničićeva

Direktorica Gimnazije Ivana Berić je rekla da je škola sagrađena 1973. godine i da je sala bila u izuzetno lošem stanju.

"Ovo su najobimniji i najobuhvatni radovi sale do sada, imamo kompletnu novu podlogu, unutrašnju fasadu, novu opremu", rekla je Berićeva.

Ona je istakla da je vrlo bitno i da djeca sa vaspitne strane usvoje standarde kako jedna škola, ustanova treba da izgleda.

"To će njih oblikovati u daljem profesionalnom životu, njima će to postati standard i oni će tome stremiti i to ono što izgrađuje jedno društvo. Presrećni smo što naša opština to razumije i što po tom pitanju i djeluje", rekla je Berićeva.

Srednja škola u Mrkonjić Gradu ušla je i u projekat energetske efikasnosti kroz koji će biti zamijenjena kompletna stolarija na objektu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije