Još se čeka suglasnost za trasu Koridora Vc kod zračne luke u Mostaru

10.05.2017. 12:26 / Izvor: Fena
Još se čeka suglasnost za trasu Koridora Vc kod zračne luke u Mostaru

Do danas u JP Autoceste FBiH nisu zaprimili nikakav pisani dokument od Ministarstva odbrane BiH.

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštne BiH Aleksandra Pandurević danas je na sjednici tog doma od ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juske zatražila odgovor da li je, nakon što je došlo do promjene trase koridora 5-C na području Mostara, tačna informacija koja se pojavila u medijima da nova trasa prolazi ispod, kao tunel, zemljišta aerodroma Ortiješ, koji pripada Oružanim snagama BiH?

Ministar komunikacija i prometa BiH Jusko je kazao da su predstavnici Javnog preduzeća „Autoceste Federacije BiH“ i Ministarstva odbrane održali sastanak 19. decembra 2016. o temi trase koridora 5-C u području aerodroma Ortiješ.

Po njegovim riječima, na osnovu održanog sastanka JP „Autoceste FBiH“ je 20. decembra 2016. godine zatražilo pismenu saglasnost Ministarstva odbrane za trasu koridora 5-C koji prolazi kroz navedeno područje.

"Do danas u JP Autoceste FBiH nisu zaprimili nikakav pisani dokument od Ministarstva odbrane BiH na osnovu podnesenog zahtjeva za saglasnost. U zavisnosti od zaprimljene saglasnosti od Ministarstva odbrane BiH odredit će se položaj trase u prostoru oko navedenog aerodroma", odgovorio je ministar Jusko.

Zastupnica Pandurević je, komentirajući dobiveni odgovor, naglasila da je riječ o perspektivnoj  vojnoj imovini i da je ovdje u pitanju nadležnost Predsjedništva BiH, te da saglasnost za korištenje perspektivne vojne imovine mora dati Predsjedništvo BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije