Investicije / PROJEKTI

Pušten u rad prečistač otpadnih voda u Novoj Topoli

28.11.2018. 09:54 / Izvor: SRNA

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i direktor Misije USAID-a u BiH Piter Dafi danas su pustili u upotrebu prečistač otpadnih voda u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

Prečistač je izgrađen u okviru USAID-ovog projekta “RAST”, a realizovala ga je međunarodna organizacija CRS.

Dafi je rekao da USAID podržava lokalne zjednice, s ciljem povećanja izvoza, organizovanjem seminara i ulaganjem u izgradnju infrastukture, ističući da Gradiška ima šansu da se razvija i poveća izvoz jer je na granici sa EU.

On je naveo da je USAID imao dobru saradnju sa načelnikom Adžićem i lokalnom upravom, sa ciljem povećanja kapaciteta Agroindustrijske zone u Novoj Topoli u kojoj će u budućnosti biti otvoreno dosta novih firmi i radnih mjesta.

Adžić je zahvalio Dafiju i USAID-u na donaciji, koje je veoma bitna za privrednike i stanovnike opštine Gradiška.

On je naveo da je USAID za izgradnju prečistača otpadnih voda donirao 520.000 KM, a da je lokalna uprava uložila dodatnih 700.000 KM za izgradnju primarane kanalizacione mreže.

"Ovo je veoma značajan projekat za Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli, gdje želimo da privučemo nove investitore i otvaramo nova radna mjesta. Izgradnjom prečistača stvoreni su uslovi za dalju izgradnju kanalizacije u Agrozoni i mjesnoj zajednici Nova Topola", rekao je Adžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije