Investicije / PROJEKTI

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije za Poduzetničku zonu "Vrtlište"

04.04.2014. 13:27 / Izvor: eKapija.ba

Općinski načelnik Nermin Mandra potpisao je nekoliko ugovora kojima se stvaraju uslovi za nastavak nekoliko veoma vrijednih projekata rekonstrukcije infrastrukture na području Kaknja. Načelnik je potpisao ugovor o izradi Glavnog projekta rekonstrukcije puta u naselju Termoelektrana u dužini od 510 metara. Radi se o projektu koji je obuhvaćen Programom prijateljskog okruženja. Ugovor je na potpisivanje proslijeđen firmi "Stilprojekt" Zavidovići.

Načelnik je potpisao i Ugovor o nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji fekalne kanalizacije za Poduzetničku zonu "Vrtlište". Ugovor je dalje proslijeđen na potpisivanje firmi "Higracon" Sarajevo.

Potpisani su i ugovori o nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji vodovoda "Javor" (II faza) u MZ Papratnica, vodovoda "Varalići" u MZ Krševac i kanalizacije "Bjelavići - Obre polje".

U MZ Termoelektrana u toku su radovi na sanaciji puta koji vodi do ambulante.  Vrijednost projekta koji se finansira iz Programa prijateljskog  okruženja JP "Elektroprivreda BiH" - Općina Kakanj iznosi 17.826,75 KM. U  okviru radova planirana je sanacija i asfaltiranje pomenute dionice.  Izvođač radova je kakanjski "Trgošped".

U Čatićima se realiziraju završni radovi na izgradnji Društvenog doma u blizini Pošte.

U Brežanima je izvršena sanacija visećeg mosta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije