Slijedi tender za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko

23.11.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Slijedi tender za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko

U narednom periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova.

Sa ciljem saobraćajnog povezivanja Tuzlanskog kantona sa sjeverom Bosne i Hercegovine i dalje sa Europskom Unijom modernom saobraćajnicom, odnosno autocestom Tuzla – Brčko kao dijelom buduće autoceste na cestovnom koridoru Sarajevo – Beograd, predstavnici ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK su 18.11.2020. godine u Sarajevu održali radno - konsultativni sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća „Autoceste Federacije BiH".

Sastanak je organizovan na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK sa ciljem da se dinamiziraju aktivnosti koje su definisane na prvom sastanku održanom na poziv Vlade Tuzlanskog kantona, a vezane su za izradu projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko.

U narednom periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova, odnosno predstavnika JP "Autoceste Federacije BiH", ministarstva i lokalnih zajednica sa ciljem raspisivanja tendera za izradu neophodne projektne dokumentacije kao preduvjeta za izgradnju autoceste Tuzla – Brčko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije