Investicije / PROJEKTI

U Loparama uskoro otvaranje dvije fabrike

Načelnik Lopara Rado Savić najavio je da će u ovoj opštini uskoro početi sa radom dvije firme koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

13.02.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Lopara Rado Savić najavio je da će u ovoj opštini uskoro početi sa radom dvije firme koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

"Početkom marta krenut će sa radom firma za proizvodnju elektroopreme koja će svoje proizvode izvoziti na tržište Švajcarske", izjavio je Savić.

On je dodao da će u aprilu biti otvorena fabrika za proizvodnju komponenti za grijanje.

Savić je istakao da je prioritet u radu lokalne vlasti otvaranje privrednih subjekata koji će donijeti nova radna mjesta i zadržati stanovništvo u ovom kraju.

"Na području opštine Lopare svi privredni subjekti koji se bave proizvodnjom izvozno su orijentisani", naveo je Savić.

On je napomenuo da fabrika "Kristin mod" proizvode izvozi na tržište Francuske, "Termal int" kotlove i radijatore na zapadno i istočnoevropsko tržište, "Enterijer Kojić" stolarske proizvode izvozi u Švajcarsku, a "Smiljevac prom" proizvodi jahte koje izvozi u zapadnu Evropu.

Savić je saradnju sa majevičkom dijasporom ocijenio kao odličnu i podsjetio da je upravo ova saradnja rezultirala ulaganjem u majevički kraj i otvaranjem novih radnih mjesta.

"Majevičani koji su u dijaspori posljednjih godina su u naš kraj uložili sedam miliona KM. Zahvaljujući toj saradnji, otvorena su nova radna mjesta, a projekat izgradnje bazena u koji investira Vlado Antić, biće završen ove godine", rekao je Savić.

On je podsjetio da je saradnja sa majevičkom dijasporom intenzivno počela 2010. godine.

"Krenuli smo sa kulturnom saradnjom koja je rezultirala otvaranjem pozorišta `Duga` u Loparama, kao i manifestacijom `Dani dijaspore`, koja se svake godine održava u julu", naveo je Savić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije