Ulaz atrija BKC-a u novom ruhu

16.11.2018. 10:56 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je ovom prilikom dobio novi izgled.

Okončani su radovi kompletne sanacije ulaznog atrija JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo.

U okviru projekta obavljena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija (ulaza u BKC), koji je ovom prilikom dobio novi izgled. Na središnji dio krova postavljeno je kaljeno staklo cijelom dužinom, tako da se pored vizuelno-estetskih prednosti ovakvog eksterijera dobila i veća osvijetljenost ulaza. Uporedo sa ovim radovima rekonstruisana je i galerija BKC-a, te su zamijenjene sve podne kamene ploče na ulazu u atrij uz sanaciju podzemnih instalacija.

Adaptacija krova i poda atrija je izvršena uz finansijsku podršku: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo i Općine Centar Sarajevo. Ukupni troškovi rekonstrukcije iznosili su oko 120.000 KM.

Adaptacijom ovih, vremenom dotrajalih dijelova zgrade JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, galerija i unutrašnje dvorište na ulazu u zgradu dobli su novi, obnovljen izgled.
Na ovaj način posjetioci će dobiti kvalitetniju uslugu, te će imati još ljepši ugođaj dok budu pratili programe koji se održavaju u vizuelno osvježenom BKC-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije