Investicije / PROJEKTI

Višemilionski projekti u Gornjem Vakufu-Uskoplju u 2018.

16.02.2018. 13:42 / Izvor: Akta.ba

Pozitivnu ocjenu vijećnika dobio je izvještaj o radu načelnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja Seada Čauševića u 2017., kao i plan rada općinske administracije u ovoj godini.

"Stavljena je u funkciju Gradska sportska dvorana i otvoren Dječiji vrtić, a uspješno su provedeni još neki veoma važni infrastrukturni projekti", kazao je Čaušević. 

Po njegovim riječima, samo u asfaltiranje 5,7 kilometara makadamskih puteva utrošeno je oko 600.000 KM.

Završena je, također, dionica koja vodi prema Ski-centru “Raduša”, i postavljeno 700 novih LED svjetiljki čime je, naglasio je, javna rasvjeta znatno poboljšana.

Dodaje da je urađena regulacija korita rijeke Vrbas na više kritičnih mjesta, i pokrenut tender za višemilionski projekt rekonstrukcije gradskih ulica koji je, zbog prispjelih žalbi, trenutno u fazi mirovanja.

"Čekamo odgovor Ureda za žalbe javnih nabavki, nakon čega ćemo znati šta dalje raditi po tom pitanju. U svakom slučaju, to je jedan od najvažnijih projekata u općini, koji smo planirali realizirati u 2018.", istaknuo je Čaušević. 

Posebna pažnja bit će posvećena izradi nove strategije razvoja općine Gornji Vakuf-Uskoplje za narednih pet godina, i budućim projektima regulacije Vrbasa, s obzirom na već osigurana sredstva Agencije za vodno područje rijeke Save i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

"Tu su i projekti deminiranja rizičnih minskih površina u trideset i tri naselja, nedovršeni ugovori s firmom “Rudnici gipsa”, i drugi projekti koji su ušli u finansijske planove viših nivoa vlasti", kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije